lørdag 20. oktober 2012

Gleder meg!

Jeg har så mange planer i mitt hode og kjenner at jeg har kommet på rett plass i livet. Nye idéer strømmer på, lysten til å skape bobler for fullt, motivasjon til å trene pilates og jogge, energi til overs etter en lang dag, initiativ til å være sosial og samvittighet til å ta livet med ro. Nå kan jeg redde verden! Jeg lærer så utrolig mye spennende og interessant på skolen, i bøker og dokumentarer at jeg holder på å sprekke. Det er godt å kjenne at en gleder seg til hver dag man skal på skolen, øker forståelsen mer og mer, og får nye tanker og erfaringer for hver dag. Jeg vet ikke hva det skal bli av meg, men lære - det skal jeg.

Bare en og en halv dag igjen til Fredrik blir 26 år, og da blir det litt bursdagsfeiring med familien. Det kjenner jeg blir koselig. Og endelig kan vi ha besøk av alle sammen i vårt koselige hjem uten at det blir trangt. Nå er det bare å forberede seg til den dagen, med rydding, vasking og baking. For i går var min svigermor og hjalp oss med å få på plass en hel haug med ting, så vi er snart kommet i mål med å gi alle våre ting et hjem. Akkurat nå gjenstår det bare å gi hjem til alle små duppedingser og "skrot" jeg ikke aner hvor vi egentlig skal gjøre av. Forså å få unna litt støv og skit her og der. Jeg har så lyst til å knipse med fingeren og det skal bli ryddig, for jeg har ikke lyst til å rydde, jeg har lyst til å bake og skape.

Decoupage er noe jeg elsker å bruke! Derfor ønsker jeg meg masse forskjellige fine servietter og andre ting som kan brukes sammen med decoupage. Jeg har et lite prosjekt og det er å fikse en liten trefarget kommode med servietter, maling og kanskje noen knapper. Også har jeg samlet en del blikkbokser som jeg har tenkt å leke meg litt med. Og jeg laget nettopp gavepapir med decoupage. Aldri tenkt på hvor mye en kan bruke decoupage til! Jeg liker å lage ting - det er veldig gøy!

Høstferien tilbringte vi i Amsterdam, hvor vi syklet byen rundt, ble fascinert av hasj-kulturen, red light district og sykkelkulturen. Og det eneste vi fikk tatt bilde av (fordi kameraet har blitt ødelagt) var noen dyr i dyreparken som var koselig å bruke tid på. Jeg elsker aper og sjimpanser! De er så fascinerende. Det var noen svarte aper med lange kropper, armer og bein og hale med en "finger" på enden som var fryktelig fascinerende. Tror det var edderkoppaper. De var inni glassbur og en kunne få øyekontakt med dem. De hadde så menneskelignende uttrykk i ansiktet at det var rart å se på dem, for jeg følte at jeg stirret på et menneske som tenkte at jeg var ganske teit som sto der og stirret på dem. De så ut som asiater.

En søt lama som var veldig glad i blad. Synes den lignet litt på en hest.


Til venstre: Jeg kaller det dyret en blanding mellom kanin og rådyr, den var veldig søt og rar.
Til høyre: Rart dyr, men faktisk ganske søt. Ser ut som en liten flodhestkusvin. Tapir heter de visst.

Denne rare, skumle fuglen gikk rundt med en liten, gul kylling i nebbet. Han så slem ut.

Aldri sett noe så gjennomført mønster i så skarpe farger i naturen.
Den fineste sjøstjernen jeg har sett. Det er ingen pute, nei, den lever!

Også var vi i eventyrland! De hadde et rom med tropevarme, trær og planter og en liten foss og små stier  - fyllt med store og små sommerfugler i masse forskjellige former og farger. Det var helt fantastisk. Alltid ønsket å oppleve noe slikt, bare så trist at kameraet var ødelagt, for dette var det eneste bildet vi fikk tatt. 

Og den største skilpadden vi noen gang har sett!

Det knirket når den beveget seg. Den var noe fascinerende! 

Og jeg fikk kjøpt bittelitt henna-gugg som jeg laget mønster med inni handa. Det ble ikke spesielt vakkert, men jeg synes at hennatattovering er utrolig stilig om det blir gjort ordentlig og fint.

Nattjenten skal rydde ferdig i natt, for i morgen skal det bakes og vaskes. Og jeg gleder meg til jul! Jaaa, jeg gleder meg til juleferie! Men før det gleder jeg meg til å dra nordover - gleder meg til å besøke mitt gudbarn og hennes søsken og foreldre, kanskje jeg får tid til å se tre andre søte barn som jeg savner, og mormor og Birgit og søskenbarn og andre bekjente. Så gleder jeg meg til å besøke de søteste tantebarna mine og deres foreldre og min beste storesøster. Hver eneste helg fremover er fylt opp med både kjedelige og hyggelige gjøremål. Tiden kommer til å fly!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar